sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Hyvän päivän teko-ohje.

Herää aamulla vesisateen ropinaan ja ukkosen jyrinään. Älä kiroa ensimmäiseksi, että olis sittenkin pitänyt käydä edellisenä päivänä metsässä, kun oli sentään hyvä sää. Tai kiroa vain, mutta rauhota mielesi ja jatka vielä hetkinen unia. Heräile rauhassa ja nouse ylös silloin, kun hyvätä tuntuu. Keitä kahvia ja mene parvekkeelle aamukahville. Hymyile, kun havaitset vesisateen loppuneen. Nautiskele kahvista sateenraikkaassa ulkoilmassa. Käy suihkussa ja pue yllesi metsässä käyskentelyyn sopivia vaatteita. Pakkaa laukkuun kannellinen rasia ja muutama pieni muovipussi. Soita ystävällesi, joka ei ole tehty sokerista ja pyydä häntä mukaan metsään.

Hyppää pyörän selkään ja aja ystäväsi kanssa sopimaasi paikkaan. Kastu matkalla lähes läpimäräksi sadekuuron yllättäessä ja nautiskele Suomen kesästä. Kun ystäväsi saapuu, ajakaa yhdessä kaupungin laitamille, juuri sinne, missä ajattelette olevan hyviä sieni- ja marjapaikkoja. Jättäkää pyörät tien laitaan ja lähtekää avoimin mielin tallustelemaan pitkin kinttupolkuja, joita risteilee puiden välissä. Huomaa, että sadekin on lakannut juuri sopivasti ja aurinko kurkistelee pilvien takaa.

Juttele ystäväsi kanssa, vaihda kuulumisia. Tarkkaile maastoa ja etsi katseellasi sieniä ja mustikoita. Poikkea poluita, hyppää mättäälle ja sen yli. Varo sitä luikasta kiveä, vielä liukkaampaa märkää sammalta siinä kiven päällä. Astele varmoin askelin ja haistele metsän tuoksuja. Huomaa eroja tuoksuissa, metsä voi tuoksua metsältä tai sienimetsältä. Kun haistat sienimetsän tuoksun keskitä huomiosi maastoon. Katsele ja tutkaile. Löydä kanttarelli. Löydä kanttarelleja! Astele varovasti, niin, ettet tallaa vahingossa niitä ujoimpia kultaisen keltaisia metsän herkkuja, jotka piilottelevat sammalten ja heinien suojissa. Huomaa myös se tatti, toinenkin.

Löydä metsäaukiollinen mustikanvarpuja, jotka notkuvat sinisenään mustikoista. Keräile mustikoita ja väistele hyttysiä. Siis yritä väistellä. Kun rasia on miltei täynnä jatka matkaasi syöden matkalla mustikoita suoraan varvuista. Suunnista auringon mukaan ja yritä hahmottaa minne suuntaan pyörät jäivät. Löydä polkuja, löydä pururata. Löydä pururadan varrelta metsämansikoita. Löydä metsämansikoiden vierestä lisää kanttarelleja. Naura ihmeellisille sattumille ja ihmettele ystäväsi kanssa elämää. Ihmettele sitä, kuinka se osaakaan yllättää!

Pyöräile kaupan kautta kotiin ja paista tatit voissa. Lisää hieman suolaa ja mutustele herkkupalat kanttarellikeiton muhiessa hiljakseen levyllä. Nauti metsän antimista täysin rinnoin. Kanttarellikeitto on taivaallisen hyvää. Jälkiruokana mutustele marjoja rahkan kera, yksinkertaista, mutta erittäin hyvää. Kun olet syönyt mahasi täyteen kellahda sohvalle pitkäksesi ja ota pienet ruokaperräiset, olet ne ansainnut! Hyvää päivänjatkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti